/dsc_0921.jpg

Utställningsresultat Baccus

Utställningsresultat Disa

Andra meriter

Aktivera din hund 1

Aktivera din hund 2

Hundar vi saknar

/iza-o-ylex-apr-05.jpg


/dsc_0110.jpg

Adressen är:

Fam Alverfeldt Lidén

Skedom 102

871 91 HÄRNÖSAND

Tfn 070 - 886 87 25

/dsc_0198.jpg

Länkar:  

Jag har även en sida

om mitt skapande.

Den heter

www.madebytildra.n.nu

 

Länkar om västgötaspets:

http://vastgotaspets.se/

 

Våra hundars uppfödare:

Kennel Chipsmakers

Hultahäxans kennel

Vill du också ha en

snygg, lättarbetad och

GRATIS (!!!) hemsida?

Fyll i rutan nedan och

klicka på "Skapa..."

så är du igång =)

 

Gratis hemsida med N.nu

 

Aktivera Din Hund

Att ha hund är roligt och mysigt men det kräver också en del av dig som ägare. Inte bara att ta hand om hunden, ge den mat och hålla den frisk. En hund behöver även aktivera sina sinnen. Man måste inte träna för att tävla eller vara med på en massa kurser om man inte vill. Och det finns mycket mer att göra med sin hund än att hålla sig till strikta lydnadspass, spår eller sökträning, agility eller rallylydnad, skydd eller bevakning osv...

Det är bra att ha ett tydligt ledarskap så att hunden ser dig som sin flockledare. Då slipper du många vardagsproblem och hunden kan slappna av och känna sig trygg. En viss lydnadsträning så att du kan lita på att din hund lyder dig åtminstone i vardagen underlättar i erat dagliga liv tillsammans. Inkallning tycker jag är väldigt viktigt! Funkar den i alla lägen kan hunden få vara lös i alla fall ibland och framför allt kan du förhindra att den blir påkörd, jagar vilt (eller katter), inte hamnar i slagsmål med andra hundar osv.

Att bara gå promenad utan större krav, lulla runt i trädgården och att mysa under en filt framför tv´n räcker inte för en aktiv hund. Det krävs att du aktiverar din hunds sinnen så att den blir lycklig och harmonisk. Det gäller alla hundar men i synnerhet en så aktiv ras som schäfern och västgötaspetsen. Här följer lite tips på saker vi gör i stort sett varje dag med våra hundar:

PARKOUR / BALANSTRÄNING

Skogen är full av bra saker att träna balans på. Utöka efterhand med att kommendera sitt/ligg/stå när du står intill. Öka sen svårighetsgraden till att fjärrdirigera samma kommandon från lite håll. Har du inte tillgång till någon skog finns det ställen även i stadsmiljö. Parkbänkar, stenmurar, räcken osv duger utmärkt för övningarna jag nyss nämnt. I förlängningen är detta en grund både för agility och lydnad om man vill bygga på senare...

    

   /dsc_0892.jpg   

Uppletande:

Att leta upp saker eller godis får hunden att använda nosen. Jag brukar placera hunden passiv medan jag vallar en ruta (går omkring i det utvalda området) och placerar ut antingen föremål eller godis. Jag använder sedan kommando Leta! som tecken till hunden till skillnad mot när de ska leta efter personer (personsök) då vi använder kommandot Sök! Då vet hunden vad den förväntas göra. De tycker det är jätteroligt och man kan efterhand lägga in dirigering höger/vänster osv. Föremål ska hunden efter upphittande komma in med till föraren innan den får nytt kommando om det finns fler saker att hämta. Dvs lite apporteringsträning fast hunden oftast tycker detta är roligare.

    

 

 

Fler aktivitetstips finns här

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)